Μιχάλης Δέλτα

Ο Μιχάλης Δέλτα γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ελληνική μουσική σκηνή το 1992 ως ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος των Στέρεο Νόβα, οι οποίοι κυκλοφόρησαν 5 album.
Η πρώτη του προσωπική δουλειά με τίτλο “The Pictures” κυκλοφόρησε το 1994 από τη Βελγική techno εταιρία R&S Records. Από τότε μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει μια πολυάριθμη προσωπική δισκογραφία* ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, από την οποία ξεχωρίζουν το “Halcyon Days” (ανάμεσα στα καλύτερα album του 2001 για το αγγλικό περιοδικό DJ mag) που κυκλοφόρησε από τη γαλλική Distance και το “Forbidden Poetry” που κυκλοφόρησε από την ΕΜΙ το 2006 και χαρακτηρίστηκε ως το καλύτερο album της καριέρας του.
Ως παραγωγός, συνθέτης, στιχουργός και remixer έχει συνεργαστεί με πάρα πολλούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, ενώ κομμάτια του έχουν συμπεριληφθεί στις συλλογές “Café Del Mar” και “Buddha Bar” (Dj Ravin).
Παράλληλα έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες, με πιο πρόσφατη τη μουσική για την ταινία “Στρέλλα” (2009) του Πάνου Κούτρα, η οποία διακρίθηκε σε διάφορα κινηματογραφικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Το νέο album του Μιχάλη Δέλτα “Life Is Now” θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2015 από την Inner Ear, με διανομή στην Ευρώπη από την Rough Trade Distribution.

* πλήρης δισκογραφία: http://www.discogs.com/artist/6476-Mikael-Delta

08/09/2015

Releases

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις

← Επιστροφή