Τα Παιδιά Της Παλαιότητας

Μεγέθυνση

Φωτογραφία: Spiros Hitiris

Το καλοκαίρι του 2013 πραγματοποιήθηκαν πίσω από τα ενετικά τείχη της Κέρκυρας οι ζυμώσεις που θα έθεταν τη βάση για τη δημιουργία του σχήματος που έμελλε να αποτελέσει τη μετεξέλιξη των Κόρε. Ύδρο.

 

Με οδηγό έναν κύκλο ανέκδοτων τραγουδιών του, o Π.Ε. Δημητριάδης μαζί με τους μουσικούς που είχαν αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά του τραγουδιού «Η Παλαιότητα» από τον τελευταίο δίσκο των ΚΥ, τον πολυοργανίστα Μάριο Πλασκασοβίτη και τον κιθαρίστα Νίκο Ραράκο, και με τη συνεπικουρία του μπασίστα Ντέλου Πέτρου και της τσελίστριας Χριστίνας Παπαλίτσα, στενών συνεργατών της τελευταίας φάσης του άρτι διαλυθέντος συγκροτήματος, διαμόρφωσαν την καλλιτεχνική ιδέα μέσα από την οποία προέκυψε ο πρώτος δίσκος των Παιδιών της Παλαιότητας 12 Τραγούδια από τις Κατακόμβες, που κυκλοφόρησε από την Inner Ear τον Ιούνιο του 2014.

 

Η πρώτη ζωντανή εμφάνιση του νέου σχήματος στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 (six d.o.g.s). Αμέσως μετά την παρουσίαση του δίσκου στην Κέρκυρα (Πολύτεχνο), τον Οκτώβριο του 2014, και με την προσθήκη του κιθαρίστα Θοδωρή Άνθη και της μπασίστριας Νούμερο Μπλε, προς πλήρωση των αντίστοιχων χηρευουσών θέσεων, Τα Παιδιά της Παλαιότητας ξεκίνησαν τη δημιουργία του δεύτερου δίσκου τους Consortium in Amato, που κυκλοφόρησε σε CD τον Νοέμβριο του 2015, υπό την κερκυραϊκή ετικέτα 39 (L39), και σε διπλό LP με τρία επιπλέον τραγούδια τον Απρίλιο του 2007, με τη σφραγίδα του ράδΥο Κορέα και της Ανούσιας Έντασης.

 

Τον Σεπτέμβριο του 2017 ο ντράμερ του Consortium in Amato, Αριστοτέλης Κροκίδης, αντικαταστάθηκε από τον φέρελπι Επαμεινώνδα Καραΐσκο, με τον οποίο το συγκρότημα ξεκίνησε να δουλεύει τον τρίτο του δίσκο. Οι ηχογραφήσεις ολοκληρώθηκαν το καλοκαίρι του 2019, οπότε και ανακοινώθηκε πανηγυρικά η επανέναρξη της συνεργασίας του συγκροτήματος με την Inner Ear, για την κυκλοφορία του δίσκου, υπό τον τίτλο Ενθύμιον Νεανικών Συντροφιών.

08/05/2020

Releases

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις

← Επιστροφή