Μανώλης Αγγελάκης

Μεγέθυνση

Ο Μανώλης Αγγελάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε να παίζει κιθάρα σε ηλικία 15 χρονών. Σπούδασε ηχοληψία στο Λονδίνο στα τέλη της δεκαετίας του 80 και από τότε δουλεύει σαν μηχανικός ήχου, παραγωγός και μουσικός.

«Μουσικός του δρόμου» από πολύ νωρίς, o Μανώλης Αγγελάκης αφέθηκε να παρασυρθεί από τους θλιμμένους ήχους των blues πραγματοποιώντας ζωντανές εμφανίσεις σε αρκετά κλαμπ και με τη συνοδεία διαφόρων σχημάτων. Αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος των Illegal Operation, κρατώντας πρώτη φωνή και κιθάρα.

Ο πρώτος του προσωπικός δίσκος, «Σταματίνα», κυκλοφόρησε το 2000 από τη Hitch-Hyke. Τον Μάιο του 2006, μαζί με τα Θηρία κυκλοφορούν στο Σείριο, τις «Δύσκολες Μέρες», μουσικές και τραγούδια με έντονη θεατρική αφετηρία και με αναφορές στον Tom Waits, την επτανησιακή μπαλάντα και το post-rock. Το 2011 ξεκινάει την συνεργασία του με την Inner Ear, όπου έχουν κυκλοφορήσει τα album “Τι Κάνουν Οι Σκιές Τη Νύχτα;» (2011), “Ο Άνθρωπος Βόμβα” (2012), “Εμείς Αποστάσαμε” (2021). Ακόμα το 2020 κυκλοφόρησε το ορχηστρικό album “The Stone We Had In Our Mouth” στη Same Difference.

Releases

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις

← Επιστροφή